Stardust Theatre

Op het gebied van theatervoorstellingen heeft Stardust een uitgebreide reputatie opgebouwd. Koninklijk Theater Carré was meestal de ‘’thuisbasis’’ voor de diverse voorstellingen.
Naam en faam maakte Stardust met de eigen geproduceerde musicals, waaronder Rembrandt de Musical (ontwikkeld, ter gelegenheid van het 400ste geboortejaar van Nederlands meester-schilder Rembrandt van Rijn, deze productie heeft twee Musical Awards gewonnen), Josephine (over Josephine Baker- ook in Europa), The Sound of Motown, A Night at the Cotton Club (ook in Londen), Mahalia (over Mahalia Jackson), The Glory of Gospel en meest recent Yab Yum: het Circus van de Nacht.

Daarnaast bracht Stardust tal van bekende musicals zoals; Grease, La Cage aux Folles en het zeer succesvolle Annie (– ook in Londen & National Tour). Behalve in Nederland werden een aantal producties ook in België, Duitsland en Engeland – o.a. West End Londen – gepresenteerd. Ook de moeder der musicals Gershwin’s Porgy and Bess werd door Stadust in diverse steden gebracht, waaronder Berlijn, Amsterdam en München en was afgelopen maart nog in Nederland te zien.

Stardust haalde internationaal fameuze balletgezelschappen naar Nederland: The London Royal Ballet (met Margot Fonteyn en Rudolf Nurejev), het Bolshoi Ballet, de Spaanse Antonio Gades en zijn company, The Harlem Dance Theatre, The Alvin Ailey Dance Company, Carmen – La Cuadra de Sevilla en het befaamde voltallige Kirov Ballet met eigen orkest van het Mariinsky Theater uit St. Petersburg.
In het recente verleden was Stardust gastheer voor het dansgezelschap van Maurice Béjart en Alicia Alonso’s Nationaal Ballet van Cuba en met het Tsjaikovsky Perm Ballet & Orkest uit Rusland werd meerdere malen Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld in o.a. Amsterdam, München en Antwerpen gebracht

Stardust programmeerde verder Het Grote Gala van de Dans door Alicia Alonso’s Nationaal Ballet van Cuba, diverse malen het grootse concertprogramma Christmas Proms en Carmen van Ramón Oller’s Companyia Métros.
Diverse gezelschappen, zoals het Mariinsky Ballet (voorheen het Kirov) en het Perm Ballet komen geregeld terug naar Nederland voor unieke speelseries.
Tijdens het Musical Awards Gala 2010 heeft Henk van der Meyden een Oeuvre Award ontvangen van Joop van den Ende voor zijn bijdrage aan de theaterwereld. Dit deed hij o.m. door de eigen geproduceerde musicals als A Night at the Cotton Club, Josephine, Mahalia, The Glory of Gospel, The Sound of Motown en Rembrandt de Musical. In zijn dankwoord liet hij weten het woord pensioen niet te kennen en zijn creativiteit en passie voor theater ook in de toekomst de vrije loop te laten gaan, een uitspraak die nu in 2015 nog steeds van toepassing is.

Bolshoi Ballet – Spartacus, Dmitry Belogolovtsev

fotograaf Igor Zaharkin

Rembrandt de Musical, fotograaf Roy Beusker

Henk van der Meyden, fotograaf Roy Beusker