Sponsoring

PARTNERS IN PASSIE

Stardust verbindt zijn naam graag aan bedrijven en instellingen die vanuit passie klasse en kwaliteit nastreven. Daarnaast betekent een partnership met Stardust zoveel meer dan alleen maar een zakelijke afspraak. Stardust onderscheidt zich door zijn grote creativiteit en is in staat om op een inspirerende manier mee te denken. Door deze specifieke en persoonlijke benadering lukt het Stardust om partners voor vaak langere tijd en meerdere producties aan zich te binden.

Stardust is één van Nederlands grootste theaterproducenten en heeft reeds vele jaren zijn vleugels uitgeslagen over België, Duitsland, Engeland, Spanje en Portugal. Op het gebied van theatervoorstellingen heeft Stardust een uitgebreide reputatie opgebouwd. Met Rembrandt The Musical werd in 2006 zes maanden in het Koninklijk Theater Carré gespeeld. Stardust produceerde musicals als La Cage aux Folles, Grease, Annie en maakte veel furore met ‘All-Black’ musicals waaronder: Josephine, The Sound of Motown, The Glory of Gospel, Mahalia, en A Night at the Cotton Club,waarmee Stardust als eerste Nederlandse producent op Londens Westend stond.

Stardust draagt al jarenlang de dans een warm hart toe. Fameus waren de voorstellingen van The London Royal Ballet met het illustere paar Margot Fonteyn en Rudolf Nurejev. Stardust producent Henk van der Meyden was er persoonlijk verantwoordelijk voor dat sterdanser Nurejev destijds een nauwe samenwerking aanging met het Nationaal Ballet, waarmee dit gezelschap een nieuwe impuls kreeg. Michael Barischnikov maakte zijn grote doorbraak tijdens een van de Stardust tournees. Het Bolshoi Ballet werd door Stardust diverse malen naar Nederland gehaald. In 2008 was dit het hoogtepunt van het Wereldzomerfestival in het Koninklijk Theater Carré. In 2009 streken maar liefs 230 Russen neer in Amsterdam met het vermaarde Mariinsky Kirov Ballet. Stardust is de enige Nederlandse producent, die dergelijke grootschalige wereldproducties brengt. Zo presenteerde Stardust o.a. Het Nationaal Ballet van Cuba, Companyia Metros, Antonio Gades, het Tsjaikovsky Perm Ballet en het Béjart Ballet Lausanne. In augustus 2017 keert het Shanghai Ballet terug naar Nederland met Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld.

Honderden concerten heeft Stardust de afgelopen veertig jaar geproduceerd. Van jazz, pop, populair tot klassiek. Met de “Ode aan Amadeus” en “The New London Chorale” concerten werd een nieuw, breed publiek aangeboord. Daarnaast nam Stardust in 1989 het initiatief voor de koffieconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw.

Op circusgebied mag Stardust zich in Europa marktleider noemen. In samenwerking met het Nederlandse Theaterbureau heeft Stardust de circustraditie in het Koninklijk Theater Carré teruggebracht: het Wereldkerstcircus is sinds 1985 een bruisend familie-evenement, waarvoor steeds de crème de la crème uit de internationale circuswereld bijeengebracht wordt. Met het Weltweihnachtscircus Stuttgart heeft Stardust voorgoed een visitekaartje afgegeven in Duitsland door de hoge kwaliteit van het evenement, dat zich sinds 1992 jaarlijks mag verheugen op een overweldigende bezoekersopkomst. Cirque Stiletto was dé verrassing van 2009 in Carré. De show rond Ellen ten Damme werd unaniem door pers en publiek juichend ontvangen en zal opnieuw in productie worden genomen in 2010.

Door de vele internationale contacten is Stardust de aangewezen partner geworden van het Circusfestival van Monte Carlo, waar Stardust tal van acts presenteerde, die bekroond werden met de ‘Gouden Clown’, de Oscar van de circuswereld. Ook levert Stadust regelmatig acts aan het jaarlijks door tien miljoen Duitsers bekeken programma “Stars in der Manege”.

Kortom Stardust is de perfecte partij om het licht over uw bedrijf of product te doen schijnen.

“Wie met licht strooit geeft glans aan de wereld”

Voor informatie: 070-3555591

Henk van der Meyden en Monica Strotmann
fotograaf Roy Beusker

Koninklijk Theater Carré
fotograaf Frank Greiner

Wereldkerstcircus Carré
fotograaf Frank Greinier