Over de show

Het Wereldkerstcircus dat van 19 december 2019 t/m 5 januari 2020 schittert in Carré viert dit jaar op grootse en feestelijke wijze zijn 35-jarig jubileum! Het Hooggeëerde Publiek wordt getrakteerd op de crème de la crème uit de internationale circuswereld met louter bekroonde acts. Het Wereldkerstcircus is niet alleen één der grootste kerstcircussen ter wereld, het is ook hét circusfestival der festivals geworden.

Men presenteert bijna uitsluitend winnaars en bekroonde acts van de grootste circus festivals ter wereld, waar honderden top artiesten vechten om de felbegeerde ‘’Gouden Clown’’ (Monte Carlo) , de ‘’Gouden Olifant’’ (Girona), de gouden bekers en medailles van de circusfestivals in Moskou; IDOL & Nikulin en de festivals in China; Wuhan & Zhuhai. Op deze wijze overtreft het Wereldkerstcircus zeker in dit 35-jubileum programma qua kwaliteit vele festivals!

Omdat men in Carré alleen de winnaars en bekroonde acts van deze festivals exclusief voor het eerst in één programma verenigd zijn, maakt dat de naam Wereldkerstcircus letterlijk en figuurlijk meer dan waar!

Actueel en uniek is de Carré première van “The Royal Circus Gia Eradze” uit Moskou. Dit jaar bekroond in Monte Carlo met de Gouden Clown.

Regisseur Gia Eradze toont met zijn kleurrijke pallet van top acts een nieuw gezicht van het Russische circus waarbij schitterende kostuums, choreografie en de vaak bovenmenselijke prestaties om voorrang strijden.

The Royal Circus is het Russische antwoord op Cirque du Soleil. Fabuleuze tableaus, betoverende balletten met meer dan 30 artiesten zullen de adem doen benemen en voor eeuwig op het netvlies gebrand blijven.

Naast het aandeel van ‘’The Royal Circus’’ werken er nog tientallen circusartiesten mee uit Rusland, China, Amerika, Mexico, Argentinië, Italië, Spanje, Duitsland en Oezbekistan.

Met totaal zo’n 150 personen wordt het een programma dat zijn weerga niet kent!

Trailer