Over de show

Een traditie die elk jaar weer blijft verrassen

Het komende Wereldkerstcircus, dat van 19 december tot en met 5 januari gehouden wordt in het Koninklijk Theater Carré maakt ook dit jaar zijn naam waar! Alleen de beste nummers ter wereld zijn geëngageerd voor de voorstellingen die het mooiste familiefeest van het jaar zijn geworden in Carré! Het  Wereldkerstcircus is zonder meer ook een traditie, een traditie echter die elk jaar weer verrast! Uitsluitend op Circusfestivals in Monte Carlo, Parijs, Peking en Moskou bekroonde nummers treden op in deze show.

Grote attractie is dit jaar ’s werelds beroemdste clown Bello Nock door Time Magazine “Amerika’s beste, maar ook de hardwerkendste clown ter wereld” genoemd. Bello Nock is meer dan een clown, ook een waaghals die de meest halsbrekende maar komische toeren uithaalt ook in de nok van Carré. Hij is een mengeling van Buster Keaton en Charles Chaplin en was acht jaar lang de ster van het grootste circus ter wereld Barnum and Bailey in Amerika. Bello Nock was al eerder te zien in het Wereldkerstcircus maar ondanks talrijke aanbiedingen in Amerika verlangde hij weer terug naar de magie van Carré en hij zal in deze 29ste editie van het Wereldkerstcircus allemaal nieuwe acts laten zien.

Uit China komt een spectaculaire act waarin veertien artiesten op éénwielers in vliegende vaart door de piste rijden, maar daarbij ook zelfs vijf man hoog op een fiets blijven jongleren.
Uit Moskou presenteert het Wereldkerstcircus een dubbele Russische Schommel act van Alex Pronin waarbij de acrobaten tot acht meter hoog zonder net van de ene schommel naar de andere vliegen. Spectaculair is het Russische bar nummer dat dit jaar in Monte Carlo met een Zilveren Clown bekroond werd. Het is het grootste Russische bar nummer ter wereld.

Voor het eerst presenteert het Wereldkerstcircus nu artiesten uit Vietnam de Giang Brothers die met hun kop-op-kop balance voor staande ovaties zorgden op het laatste Circusfestival van Monte Carlo. En uit Noord Korea komt ook een nieuwe lucht-act die voor aah’s en ooh’s zal zorgen.

Nergens is circus mooier dan in Carré, is al 29 jaar de slagzin van het Wereldkerstcircus en die wordt ook dit jaar zeker waar. Het Wereldkerstcircus staat met recht ook volgens kenners en pers onbetwist aan de wereldtop. Jaarlijks komen er ruim 50.000 bezoekers naar Carré om van het elk jaar nieuwe topprogramma te genieten. Vorig jaar boekte het Wereldkerstcircus een record door in 18 dagen 58.000 bezoekers te trekken ook qua bezoekersaantallen is het Wereldkerstcircus het meest succesvolle programma van Carré.

Speellijst

Koninklijk Theater Carré, Amsterdam

Donderdag 19 december
Vrijdag 20 december 2012
Zaterdag 21 december 2012
Zondag 22 december 2012
Maandag 23 december 2012
Dinsdag 24 december 2012
Woensdag 25 december 2012
Donderdag 26 december 2012
Vrijdag 27 december 2012
Zaterdag 28 december 2012
Zondag 29 december 2012
Maandag 30 december 2012
Dinsdag 31 december 2013
Woensdag 1 januari 2013
Donderdag 2 januari 2013
Vrijdag 3 januari 2013
Zaterdag 4 januari 2013
Zondag 5 januari 2013