Over de show

Wereldkerstcircus viert 120 jaar circus in Carré!

Op drie december 1887 opende Oscar Carré het huidige Koninklijk Theater Carré met een “Groote Briljante Gala Openingsvoorstelling”. Nu in december 2007 vieren wij 120 jaar circus in Carré met een eveneens een “Briljant en Groot Wereldkerstprogramma”.

Een programma dat de crème de la crème van het klassieke circus maar ook van het nieuwe circus tesamen brengt in de magische cirkel die de piste heet.

Symbolisch voor 120 jaar Carré zijn de muzikale Rossyann Clowns die de nostalgie van 120 jaar circusgeschiedenis laten versmelten met het tempo en de humor van vandaag.  Klassieke clowns sterven helaas steeds meer uit maar de Rossyann Clowns zijn eigenlijk een visitekaartje van 120 jaar circus in Carré. Oscar Carré’s specialiteit waren vooral de paarden, vooral zijn Trakehner hengsten en hij zou genoten hebben van de spectaculaire Hongaarse Post van Florian Richter die wij nu presenteren.

Uniek zijn de parterreacrobaten de Alexis Brothers die rechtstreeks uit Las Vegas komen. In hun genre staan zij aan de wereldtop. Dat geldt ook voor de Ikarische Spelen uit China en de grootste Zijden Droomvlucht met tien personen die men ooit in ons land zag. Komisch zijn de zeeleeuwen van Petra en Roland Duss, één der meest diervriendelijke circusnummers ter wereld. Het Wereldkerstcircus is het circus van nu en de toekomst dat prestaties emotie en schoonheid combineert. Wereldklasse dat is nu al vele jaren het kernwoord van het Wereldkerstcircus dat zijn naam elk jaar waarmaakt.

De artiesten komen uit Amerika, Rusland, China, Zwitserland, Italië, Hongarije, Brazilië en vele andere landen, tesamen gaat het om 100 enthousiaste medewerkers die van het Wereldkerstcircus het mooiste circus van Europa hebben gemaakt. Met aan de vliegende trapeze nog The Flying Michaels uit Brazilië in de piste de tempojongleurs Drogaleva uit Moskou, de komische acrobaat Muraviev uit Rusland en de stijlvolle groep Bingo, een jonge groep artiesten uit de Oekraïne die het nieuwe circus vertegenwoordigt met dans en verfrissende acts, allen tezamen in een collectief dat toont dat het circus zo na 120 jaar nog een “Grote Briljante” toekomst heeft zoals Oscar Carré zou beamen.

Speellijst

21 december 2007 t/m 6 januari 2008

Vrij 21 december
Zat 22 december
Zon 23 december
Ma 24 december
Din 25 december
Wo 26 december
Don 27 december
Vrij 28 december
Zat 29 december
Zon 30 december
Din 1 januari
Wo 2 januari
Don 3 januari
Vrij 4 januari
Zat 5 januari
Zon 6 januari