Over de show

Het meest bekroonde Circusprogramma van Europa
Bello Nock – de clown der clowns hier in het Wereldkerstcircus

Bello Nock, één der allergrootste clowns van de wereld zal voor een dynamische rode draad zorgen in het vierentwintigste Wereldkerstcircus dat van vrijdag 19 december 2008 tot en met 4 januari 2009 in het Koninklijk Theater Carré plaatsvindt.

De Zwitser Bello schitterde de afgelopen acht jaar als een echte Megaster in The Greatest Show on Earth Ringling Bros Barnum and Bailey in Amerika. De laatste Barnum and Bailey show, waarin hij tot november te zien is, werd zelfs naar hem genoemd en heette: “Bellobration”!

Het is voor het eerst in de lange geschiedenis van dit circus dat een clown zo geëerd wordt. Maar Bello is bijzonder. Hij is een superclown maar ook een acrobaat, een koorddanser van wereldformaat.  Hij haalt allerlei riskante stunts uit boven en in de piste die hij combineert met zijn eigen humor. Bello maakt met zijn optreden in Carré, na al die jaren in Amerika, zijn comeback in Europa en hij verheugt zich op zijn optreden in het Wereldkerstcircus. Dit komende Wereldkerstcircus maakt zijn wereldnaam weer waar, door de meest befaamde en meest onderscheiden sterren uit de internationale circuswereld in één programma samen te brengen.

Daar is de Gouden Clown winnaar Anatoliy Zalevskyy wiens poëtische, melancholische maar zeer moeilijke handstandnummer een “levend gedicht” is in de piste. De Oekraïner die ook zijn eigen circusprogramma heeft, treedt nu voor het eerst op in een speelserie in ons land. Uniek is ook het optreden van de jongleur Viktor Kee. Jarenlang de ster-attractie van Cirque du Soleil. Hij heeft de jongleerkunst door zijn presentatie en uitstraling een nieuwe dimensie gegeven en werd daarvoor ook in Monte Carlo onderscheiden met de Zilveren Clown.

Terwijl Viktor de nieuwe stijl circus uitdraagt vertegenwoordigd gentleman jongleur Kris Kremo het klassieke circus en hij bewijst dat kwaliteit zoals hij die brengt tijdloos is. Op veler verzoek is de buikspreker en rasentertainer Nicolodi terug in Carré waarin de grote persoonlijkheden uit de circuswereld eenmalig verenigd zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de grote groepen zoals de bijzondere fietsact van jonge vrouwen uit Mongolië die Zilver wonnen op het festival van Morgen in Parijs. Uit China is er een lasso-act die totaal vernieuwend is en alle wildwest versies op dit gebied doet verbleken, niet alleen door het tempo maar ook door de ontroerende schoonheid. Uit Noord-Korea komt een grote vliegende trapeze The New Flying Girls, die net als de lasso-act na Carré naar Monte Carlo zal reizen om deel te nemen aan het Internationale Circusfestival dat op 15 januari begint. Daar zullen beide acts zeker bekroond worden maar eerst ziet u ze dus in Carré.

Een groot spektakel biedt Florian Richter’s uitgebreide jockey nummer dat in januari 2007 de Gouden Clown won op het festival van Monte Carlo. Met in traditionele kleding gestoken Hongaarse musici in de piste wordt dit een echt fascinerend circusfeest waarbij Richter laat zien dat hij tot de hele grote uit de internationale circuswereld behoort. Ook zijn tandem-hogeschool nummer is van wereldklasse zoals dat hoort in het Wereldkerstcircus in Carré, dat met deze talenten in één piste zeker het meest bekroonde circusprogramma van Europa zal bieden.

Speellijst

19 december 2008 t/m 4 januari 2009

 Vrijdag 19 december
Zaterdag 20 december
Zondag 21 december
Maandag 22 december
Dinsdag 23 december
Woensdag 24 december
Donderdag 25 december
Vrijdag 26 december
Zaterdag 27 december
Zondag 28 december
Maandag 29 december
Dinsdag 30 december
Donderdag 1 januari
Vrijdag 2 januari
Zaterdag 3 januari
Zondag 4 januari