Over de show

Het Koninklijk Theater Carré presenteert in het kader van het Wereldzomerfestival vanaf woensdag 22 juli t/m zaterdag 1 augustus onbetwist het grootste klassieke ballet-evenement van dit jaar!

Na het succes van het complete Bolshoi Ballet vorig jaar zomer in Carré is nu door Stardust Theatre Henk van der Meyden en Monica Strotmann het wereldvermaarde Mariinsky Ballet (Kirov) St. Petersburg geëngageerd voor een elftal voorstellingen die met recht een groot Russisch Ballet Festival genoemd kunnen worden.

Bolshoi en Kirov staan al zo’n 125 jaar aan de wereldtop van het Russisch Ballet. Het Mariinsky Ballet (Kirov) zal maar liefst vier avondvullende balletten opvoeren in Carré, wat nog nooit eerder in zo’n serie gebeurd is in ons land!

Drie van deze avondvullende balletten zullen bovendien voor het eerst in ons land door het Mariinsky Ballet (Kirov) worden gedanst. Het zijn Romeo en Julia (22, 23 en 24 juli), Sleeping Beauty (28, 29 en 30 juli) en Don Quichotte (31 juli en 1 augustus). Natuurlijk ontbreekt ook Het Zwanenmeer niet dat op zaterdag 25 juli en op zondagmiddag 26 juli wordt gepresenteerd.

Het Mariinsky Ballet (Kirov) zal worden begeleid door het eigen grote symfonie orkest van het Mariinsky Theater dat onder leiding van de befaamde dirigent Valery Gergiev absoluut al jaren aan de wereldtop staat. Na de voorstellingen in Carré vliegt het gezelschap meteen door naar Londen waar Romeo en Julia maandag 3 augustus haar première beleeft in de Royal Opera House Covent Garden gevolgd door Sleeping Beauty en Het Zwanenmeer.

Maar eerst kan men deze werken dus zien in het Koninklijk Theater Carré! Het Mariinsky Ballet (Kirov) behoort op theatergebied tot de grote wereldattracties van deze tijd.

Zo schreef de New York Times na een recent optreden in de New York Metropolitan Opera over “de kracht van de harmonie en gratie van het gezelschap dat een bijna hypnotische perfectie bereikt.” De Londense Daily Telegraph oordeelde “Onbetwist het beste klassieke balletgezelschap ter wereld!”

Speellijst

Romeo & Julia

woensdag 22 juli  2009
donderdag 23 juli 2009
vrijdag 24 juli 2009

Het Zwanenmeer

zaterdag 25 juli 2009
zondag 26 juli 2009

Sleeping Beauty

dinsdag 28 juli 2009
woensdag 29 juli 2009
donderdag 30 juli 2009

Don Quichotte

vrijdag 31 juli 2009
zaterdag 1 augustus 2009