Over de show

Na zijn stormachtige succes op Londens Westend met zijn nieuwe show The Houdini Experience, zal Hans Klok, ’s werelds meest succesvolle en snelste illusionist, deze voorstelling nu voor het eerst in Nederland op de planken brengen.

Met meer illusies dan u kunt tellen
Hans zal het publiek zeker in extase brengen, met de grootste illusieshow ter wereld, waarmee hij een eerbetoon brengt aan zijn grote voorbeeld Harry Houdini. Deze illusionist en ontsnappingskunstenaar, die ruim honderd jaar geleden de grootste superster van de showbiz wereld werd, door zijn gewaagde en vaak riskante illusies en ontsnappingen, werd een legende. Zijn naam leeft nu nog altijd voort, maar voor het eerst stapt Hans Klok, nu, met succes in Houdini’s voetsporen. Hij doet dat op zo’n spectaculaire wijze dat hij in Londen al de nieuwe Houdini werd genoemd. Dit was zeker een kroon op zijn, nu, 25-jarige carrière, zeker omdat Harry Houdini eigenlijk zijn grootste doorbraak ruim 100 jaar geleden in Londen maakte.

Bij al die lof was het mooiste compliment, dat Hans tot nu toe in zijn leven kreeg, de recensie in de gezaghebbende Daily Mail on Sunday over The Houdini Experience. Daarin werd hij op één lijn gesteld met Houdini.
De krant schreef: “Illusionisten en ontsnappingskunstenaars zijn de afgelopen honderd jaar gekomen en gegaan, maar geen van hen heeft ooit de grote Harry Houdini kunnen overtreffen. Hans Klok heeft nu echter de geest van deze grote Amerikaanse stunt-artiest kunnen overbrengen in een groot spektakel. Het is tijd voor Hans Klok”.

Houdini bracht voor het eerst levensgevaar op het toneel

Met The Houdini Experience heeft Hans net als in Londen, gekozen voor de circusvorm. Hans zegt: “Tenslotte begon Houdini ook in het circus en circus en magie hebben een bijzondere band. Ze betoveren en verrassen jong en oud en in elke voorstelling moet men topprestaties leveren”. In The Houdini Experience zijn het ook illusies en ontsnappingen die niet zonder risico zijn. Hans zegt: “Ik heb nu ook bewust gekozen voor deze Houdini Experience, niet alleen omdat Houdini de grootste naam ooit was in de illusiewereld, maar ook omdat hij dus al 100 jaar geleden de eerste illusionist was die werkelijk levensgevaar op het toneel bracht.”

“Ik neem nu ook risico’s, zo heb ik mijn onderwater ontsnapping nog groter, nog riskanter en spannender gemaakt en de meest riskante illusie die ik tot nu toe heb gebracht is The Jaws of Death ‘De Klauwen van de Dood’. Daarbij wordt ik net als Houdini in een dwangbuis op mijn kop gehesen aan een touw. Dat touw wordt dan in brand gestoken. Binnen zestig seconden kan het breken en zou ik naar beneden storten, als ik me in die tijd niet weet te bevrijden uit die dwangbuis. Dan is ondersteboven ook nog geboeid hangend aan dat touw een hele klus, waarbij het gaat om fracties van een seconde. Het is de grootste uitdaging, die ik ooit in een show gebracht heb”.

Dit is echt Houdini in optima forma!

Recensies

“Hans Klok, de nieuwe Harry Houdini”, aldus de Engelse pers. Om met de deur in huis te vallen: die Britten hebben geen woord gelogen!
Een avondje topvermaak, een avondje vol verbazing, snelheid, maar ook sfeervol qua vormgeving, dans (choreografie Stanley Burleson) en muziek.

Erik JonkMetro

Klok behoort tot de beste illusionisten ter wereld

Hans Klok schittert in zijn eigen specialiteit: verdwijnen

Henk van GelderNRC

Een wereldartiest… Verbijsterende vondsten in een verstilling, die de illusie versterkt.
Verbluffende perfectie… Aansprekende schoonheid…

Jacques D’AnconaDagblad van het Noorden

De magiër staat er in zijn show niet alleen voor. Met stoere dansers, lenige assistentes en internationale acrobaten die je de mond letterlijk van verbazing doen openvallen, houdt Klok het publiek ruim twee uur lang geboeid.

Anna Teresa BellinzisSp!ts

Speellijst 2012-2013

november 2012 t/m februari 2013

Schouwburg Het  Park

Hoorn

15 t/m 17 nov. 2012
Theater aan het Vrijthof

Maastricht

19 en 20 nov. 2012
Martiniplaza

Groningen

23 t/m 25 nov. 2012
Theater de Kolk

Assen

27 nov. 2012
Nieuwe Luxor Theater

Rotterdam

29 nov. t/m 2 dec. 2012
Theater de Vest

Alkmaar

4 & 5 dec. 2012
Schouwburg Agnietenhof

Tiel

6 & 7 dec. 2012
Schouwburg Almere

Almere

8 & 9 dec. 2012
Stadsschouwburg de Harmonie

Leeuwarden

11 t/m 13 dec. 2012
Schouwburg en Congrescentrum Orpheus

Apeldoorn

14 & 15 dec. 2012
Schouwburg De Lawei

Drachten

17 & 18 dec. 2012
Chassé Theater

Breda

20 dec. 2012 t/m 6 jan. 2013
Stadsschouwburg Enschede

Enschede

9 & 10 jan. 2013
World Forum Theater

Den Haag

11 t/m 13 jan. 2013
Schouwburg Amphion

Doetinchem

15& 16 jan. 2013
Theater De Flint

Amersfoort

18 t/m 20 jan. 2013
De Goudse Schouwburg

Gouda

21 & 22 jan. 2013
Schouwburg Arnhem

Arnhem

23 & 24 jan. 2013
Stadstheater

Zoetermeer

25 t/m 27 jan. 2013
Odeon de Spiegel theaters

Zwolle

29 & 30 jan. 2013
Theater Heerlen

Heerlen

31 jan. & 1 feb. 2013
Stadsschouwburg Nijmegen

Nijmegen

2 & 3 feb. 2013
Stadsschouwburg Velsen

IJmuiden

4 & 5 feb. 2013