Over de show

ELLEN TEN DAMME ROCKS THE CIRCUS!

Juichend werd Cirque Stiletto met Ellen ten Damme het afgelopen seizoen door publiek en pers ontvangen. “Popdiva met circusbloed – Prikkelende verrassing – Gouden greep – Absolute aanrader!” Het zijn slechts enkele superlatieven voor de met vijf sterren bekroonde show. Het immense succes vroeg om een vervolg en nu kan iedereen in Nederland van dit bijzondere spektakel genieten, tijdens een grootschalige theatertour. Nu te zien in het theater en nog t/m 23 januari 2011.

De combinatie circus en Ellen ten Damme mag opmerkelijk zijn: rasartieste Ten Damme is voor het circus geboren! Circus is – en dat zal ook in deze show blijken – een prachtige lijst voor een topperformer als Ellen, die zelf al jaren een passie heeft voor deze oervorm van theater. Ellen heeft bovendien als ex-turnster het thema circus, zij het heel voorzichtig en bescheiden als een der eerste zangeressen ter wereld, in haar concerten geïntroduceerd. Ze geeft toe dat haar prestaties op dit gebied niet in de schaduw kunnen staan van de circusartiesten, die men in Cirque Stiletto op het toneel en in de nok van het theater ziet schitteren, maar Ellen is op speelse en innemende wijze betrokken bij de verschillende circusacts.

Ellen houdt van de puurheid en echtheid van het aloude circus, waarbij voor fake geen plaats is en alleen ‘de prestatie op het moment’ telt. Een discipline, waarbij je je telkens afvraagt: “Zal het lukken?” Dat is de spanning, die van circus circus maakt en waarin gevaar kunst wordt.

Ellen is met Cirque Stiletto in ons land de voorloper van een internationale ontwikkeling geworden, waarbij circus meer dan ooit trendy is geworden. Een ontwikkeling die ook in dit programma aantoont, dat circus steeds meer totaaltheater is. Naast de geweldige prestaties spelen kostuums, choreografie en belichting een belangrijke rol. Stanley Burleson, tweemaal bekroond met een Musical Award, is verantwoordelijk voor de regie en choreografie. Jan Aarntzen, eveneens winnaar van een Musical Award voor zijn schitterende vormgeving van onze musical Rembrandt, tekende voor de extravagante kostuums van Ellen. Stoere, sexy dansers brengen het publiek in extase met hun spectaculaire dance acts. De live band onder leiding van Iwan Vanhetten zorgt voor een swingende happening, waarbij het programma als een grote videoclip aan je ogen voorbij vliegt.

Cirque Stiletto is een achtbaan van emotie, spanning, humor en sensatie. Een huwelijk ook tussen het oude en het nieuwe circus. Leading Lady Ellen ten Damme zorgt met haar veelzijdige repertoire voor grote variatie. Zij brengt rake typeringen van diva’s als Marlène Dietrich, Marilyn Monroe, Nina Hagen, Duffy, Christina Aguilera, Blondie, Britney Spears, Lady Gaga, Beyoncé en Madonna. De Burlesque sfeer, die hier en daar wordt opgeroepen, is zwoel, stout en stijlvol tegelijk! Zinderend, sexy, spannend en sensationeel zijn de kernwoorden van Cirque Stiletto!

Speellijst 2009-2011

augustus 2009

 Koninklijk Theater Carré

Amsterdam

5 t/m 30 augustus

september 2010 t/m januari 2011

Koninklijk Theater Carré

Amsterdam

Nog t/m 26 september 2010
Theater Orpheus

Apeldoorn

Van 28 september t/m 3 oktober 2010
Theater het Park

Hoorn

Van 5 oktober t/m 7 oktober 2010
De Tamboer

Hoogeveen

Van 9 oktober & 10 oktober 2010
Theater de Vest

Alkmaar

Van 12 oktober t/m 14 oktober 2010
World Forum Theater

Den Haag

Van 15 oktober t/m 24 oktober 2010
De Meerpaal

Dronten

Van 29 oktober t/m 31 oktober 2010
Vredenburg Leidsche Rijn

Utrecht

4 november en 5 november 2010
Agnietenhof

Tiel

Van 12 november t/m 14 november 2010
Amphion

Doetinchem

Van 16 november t/m 18 november 2010
Muziekkwartier

Enschede

Van 19 november t/m 24 november 2010
Flint

Amersfoort

Van 26 november t/m 28 november 2010
De Harmonie

Leeuwarden

Van 1 december t/m 5 december 2010
Schouwburg Arnhem

Arnhem

Van 7 december t/m 9 december 2010
Theater de Maaspoort

Venlo

Van 10 december t/m 12 december 2010
Chassé Theater

Breda

Van 15 december t/m 2 januari 2011
Stadsschouwburg Haarlem

Haarlem

Van 4 januari t/m 9 januari 2011
Martiniplaza

Groningen

Van 18 januari t/m 23 januari 2011