Over de show

Twee jaar geleden stierf de danslegende, maar

MAURICE BÉJART IS NU  ALIVE AND WELL IN CARRÉ

Nog maar zelden heeft een balletvoorstelling Carré zo op zijn kop gezet als Maurice Béjart’s BALLET FOR LIFE, een ode aan Queen’s Freddie Mercury, modeontwerper Gianni Versace en Mozart – mannen die, aldus Béjart, te jong gestorven zijn en “levend” blijven in dit ballet dat de snelheid heeft van een videoclip en het publiek in extase brengt.

Na zeven jaar is BALLET FOR LIFE eindelijk weer terug in Carré, waar het gedanst wordt van woensdag 11 tot en met zondag 15 november 2009. Het Koninklijk theater Carré aan de Amstel zal voor dit ballet worden herschapen in een pop ballettheater en video tempel! Al deze kunstvormen brengt Maurice Béjart samen in zijn meesterwerk waarin ook hij, net als de gestorven genieën die hij eert, zal voortleven, want twee jaar geleden in november 2007 stierf Béjart op tachtigjarige leeftijd.

Symbolisch voor het heengaan van Béjart is ook wel de REIS OM DE WERELD IN TACHTIG MINUTEN dat men nu van woensdag 18 t/m zondag 22 november voor het eerst in ons land zal kunnen zien en eigenlijk ook wel zijn eigen laatste reis werd in de balletwereld. Tijdens het voltooien van dit ballet in zijn studio in Lausanne stierf Béjart. Deze reis om de wereld is zijn, zo lijkt het, gedanste testament geworden waarin hij al zijn talenten heeft samengebundeld. Het is een meeslepend, opwindend en vooral vrolijk ballet. Een reis naar Brazilië, Venetië, Wenen, Egypte, de Zuidpool (compleet met pinguïns), China, Griekenland,  San Francisco en India.

Speellijst

Ballet for Life

woensdag 11 november
donderdag 12 november
vrijdag 13 november
zaterdag 14 november
zondag 15 november

Reis om de wereld in 80 minuten

woensdag 18 november
donderdag 19 november
vrijdag 20 november
zaterdag 21 november
zondag 22 november