Show

Van donderdag 13 tot en met donderdag 20 maart wordt het Koninklijk Theater Carré een week lang herschapen in een popachtig ballettheater en een MTV-achtige videotempel als Maurice Béjart’s balletgezelschap daar zijn aangrijpende maar ook swingende meesterwerken Ballet for Life, Bolero en Light uitvoert. Béjart’s meesterwerk Ballet for Life is een ode aan Queen’s Freddie Mercury, Gianni Versace en Mozart die aldus Béjart alle drie te jong gestorven zijn.
Maar de voorstellingenreeks in Carré is ook een eerbetoon aan Maurice Béjart zelf die zeven jaar geleden op 80-jarige leeftijd overleed. In Carré is Béjart nu zelf net als Freddie Mercury alive and well!!

Naast Ballet for Life kan men ook zijn wellicht meest beroemde meesterwerk Bolero zien op de prachtige muziek van Maurice Ravel. Tientallen miljoenen zagen dit werk als emotionele afsluiting van de film Les uns et les autres waarin gedanst werd door Béjart’s vriend, de danser Jorge Donn, die kort daarna aan aids overleed.
De Bolero is door Béjart een ballet geworden dat hem net als Ballet for Life onsterfelijk maakt. In deze hommage mocht ook zijn ballet Light niet ontbreken, waarin Béjart zijn passie, zijn liefde en verbondenheid met Venetië en San Francisco uit. Steden waar hij zijn hart aan had verloren. Zo is deze voorstellingenreeks een levend monument geworden voor Maurice Béjart.

Speellijst

Koninklijk Theater Carré

BALLET FOR LIFE Donderdag 13 maart
Vrijdag 14 maart
Zaterdag 15 maart
Zondag 16 maart
BOLERO & LIGHT Woensdag 19 maart
  Donderdag 20 maart