Muzikale duizendpoten: Wëreldbänd

In Cirque Stiletto 3 wordt Karin Bloemen tot haar grote vreugde omringd door de Wëreldbänd, zes muzikale fenomenen die gezamenlijk maar liefst meer dan vijftig instrumenten bespelen.

Al in de voorgaande Cirque Stiletto oogstten zij een en al lof. “Een komische, muzikale fratsengroep van wereldformaat. Superenergiek. Nog niet eerder vertoond. Spektakelproductie op hoog niveau”, aldus de pers.

De Wëreldbänd ontstaat in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besluiten een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de Wëreldbänd is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds.

Geïnspireerd door hun onderlinge vriendschap, nieuwe muziekinstrumenten en een voortdurend verlangen keihard te lachen ontstaan er steeds nieuwe ideeën. Hoewel ze uit de oneindige bron van bestaande traditionals putten, worden de meeste composities en teksten zelf geschreven. Vanaf 1997 speelt de Wëreldbänd vooral op festivals, evenementen en muziekpodia. In 2005 volgt  de onvermijdelijke sprong naar het theater.

De ontwikkeling van muziek en zang in combinatie met slapstick en clowneske scenes gaat steeds verder, hierbij worden de mannen begeleidt door de maestro op dit gebied; Karel de Rooy (van Mini & Maxi).
Zoals een jongleur met ballen goochelt, zo goochelen de virtuoze muzikanten met hun instrumentarium. Hierbij switchen zij net zo makkelijk van een “Jodel orkestje” naar een Barok-ensemble als zij drag queen Lady Lala McCallan begeleiden.

 

wereldband_strook

Het is een grote instrumentencarrousel die tot humoristische situaties leidt. De Wëreldbänd spreekt de universele taal van de muziek, de lach en ontroering. Voor Cirque Stiletto 3 is de band uitgebreid tot 6 leden en natuurlijk is hierbij ook een rol weggelegd voor ‘spreekstalmeester” Karin Bloemen , de Stiletto Dansers en de internationaal bekroonde circusartiesten.

Komt dat zien, komt dat zien en laat u, hooggeëerd publiek meevoeren in deze wonderbaarlijke wereld van Cirque Stiletto 3 waarin alles mogelijk is !