Internationale wereldtop in Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld

Gastsolisten van onder meer het Royal Ballet, Bolshoi Ballet, Mariinsky (Kirov) Ballet etc.

Nog maar zelden zijn er zoveel topsterren uit de internationale balletwereld geëngageerd als volgende maand bij de kersttournee van het Grootste Zwanenmeer ter Wereld van het Shanghai Ballet. Naast de eigen solisten van het Shanghai Ballet, Fan Xiaofeng en Wu Husheng, heeft choreograaf Derek Deane primaballerina’s en topdansers uit de hele wereld aangetrokken voor de hoofdrollen van zijn megaproductie, waarin zo’n 50 zwanen schitteren. Meer dan bij welk gezelschap in de wereld ook.

De gastsolisten die volgende maand naar ons land komen zijn afkomstig van The Royal Ballet Londen, maar schitterden ook bij het Bolshoi Ballet en het Mariinsky Kirov Ballet, toch de meest prestigieuze en beste klassieke balletgezelschappen ter wereld. Deze internationale gastsolisten zijn in verschillende voorstellingen (zie speellijst) te zien. Bijzonder is daarbij de medewerking van Marianela Nuñez en haar partner Thiago Soares. Zij worden het ‘Gouden koppel’ genoemd van The Royal Ballet in Londen. The Sunday Times noemde Marianela zelfs ‘de Koningin van Covent Garden’, waar The Royal Ballet gevestigd is.
Beiden werden ook vergeleken met het legendarische danspaar Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev. Het is dan ook uniek dat zij zich vrij konden maken om tijdens de kerstserie van Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld, van 23 december t/m 30 december enkele voorstellingen te dansen!

Andere gastsolisten naast Marianela en Thiago zijn Iana Salenko met Steve McRae en Friedemann Vogel en Erina Takahashi met Isaac Hernandez.

De precieze speeldata van de solisten vind je HIER.

Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld is van 17 december t/m 17 januari 2015 te zien in ons land.