Henk van der Meijden ontvang Oscar Carré Trofee

Op zaterdag 20 december kreeg producent Henk van der Meijden de Oscar Carré Trofee uitgereikt uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan.

De prijs is een initiatief van de Club van Circusvrienden, een vereniging met als doelstelling het bevorderen van de belangstelling, en het beter begrip voor het circus als cultuurvorm. De vereniging is van mening dat Henk van der Meijden “een unieke bijdrage levert aan de circuskunst. Dit is vooral te danken aan de wijze waarop hij sinds vele jaren in binnen- en buitenland unieke circusvoorstellingen op het hoogste niveau weet samen te stellen.Daarbij slaagt hij er steeds in om een juiste mix van klassiek en modern circus te combineren waarbij dierennummers ook altijd een belangrijk onderdeel vormen.” De prijs is eerder toegekend aan o.a. Herman Renz, Louis Knie en Flavio Togni.

De trofee werd geheel in stijl uitgereikt in de piste van Koninklijk Theater Carré, tijdens een voorstelling van het Wereldkerstcircus, dat dit jaar haar 30-jarig bestaan viert.

 

Foto: Danny van Kolck